0885 043 954 | 0889 065 681 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 500лв *За повече информация посетете Общите Условия или се обадете на посочените телефони
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 500лв*За повече информация посетете Общите Условия или се обадете на посочените телефони

Бизнес клиенти

За Юридически лица

Благородните метали са чудесна възможност за компаниите да съхранят стойността на акумулираните средства и да защитят бизнеса си по време на икономически кризи.

Златото и среброто имат редица предимства пред една от най-разпространените инвестиции за бизнеса – недвижимото имущество.

  • Те са движимо имущество – стойността им не зависи от териториално им местоположение и не се влияе от местната икономика.
  • Делими са – могат да бъдат купувани и продавани в количества според потребностите. Това ги прави подходящи за ежемесечни инвестиции.
  • Стойността им нараства по време на кризи.

Според водещи финансови експерти среброто (често наричано – металът на бъдещето) е дори по-ценно от златото, тъй като е не само полезно, а жизненоважно за развитието и оцеляването на човечеството. Белият метал има специфични физични и химични свойства, които го правят незаменим елемент във водещи индустрии, като – възобновяеми енергийни източници, фотоаволтаични системи, електромобили, батерии, роботика, електроника, медицина и др. Също така, подобно на златото, среброто се възприема като спасителен остров по време на криза. Интересен факт е, че през финансовата криза от 2008-2011 стойността на златото нараства с 166 %, а тази на среброто с 453 %.

През повечето време, от последните 5 000 години, съотношението злато/сребро е било между 1/12 до 1/15. В последните няколко години, това съотношение е средно 1/70. Фундаментални анализи показват, че цената на среброто е значително подтискана в последните 150 години, което го прави и най-подценения актив в света.

Инвестицията в сребро има още едно предимство спрямо златото. При покупко-продажба на сребро се начислява ДДС. Това е добра възможност за компаниите да управляват ежемесечно дължимия данък. На практика те спестяват този допълнителен данък, който плащат физическите лица при покупка на сребро.

Ние вярваме, че среброто ще е най-добре представилият се актив през следващата криза и неминуемо ще се стигне до съотношение злато/сребро от 1/15 до 1/1. В доклад на Световният институт по среброто от април 2020 г. се посочва, че сребърните резерви ведно с идентифицираните ресурси в световен мащаб, са по-малко от 350 000 тона. Според оценки в доклада, потреблението на сребро през 2019 г. е било около 30 000 тона, от които едва 15% са от рециклиране. Това означава, че в рамките на 15 години среброто ще бъде силно дефицитно. Ако се прибави и нарастващото търсене на среброто, като инвестиционен продукт, благородният метал вероятно напълно ще изчезне от физическите пазари.

В подкрепа на българския бизнес, Silverbars предлага безплатни индивидуални консултации.